Slik kan du "lure" leveren din

Hjelp magen din til å fordøye fet mat

”Lure” leveren. Det høres kanskje ut som en ønsketenkning, men det kan faktisk godt la seg gjøre. Trikset er å tyvstarte produksjonen av fordøyelsessafter i leveren, så fettet fra julematen lettere blir fordøyd. Det kan nemlig gi ubehag i magen.

Med den konsentrerte artisjokken i Macoform kan du fremme produksjonen av fordøyelsessafter, sette i gang fordøyelsen og avhjelpe oppblåsthet. Ta en tablett en time før dagens største måltid - så får leveren din “beskjed om å trekke i arbeidsklærne” litt raskere.

Artisjokk støtter leverens avgiftende funksjon, avhjelper oppblåsthet og flatulens, samt fremmer vekttap. Inneholder også ekstrakt fra løvetann, som stimulerer fordøyelsen og bidrar til å opprettholde pH-balansen i magen.

Fet mat, lever og fordøyelse

Når tallerkenen din er tom, og du begynner å rydde av middagsbordet, er matens reise gjennom fordøyelsessystemet allerede i gang.

Mange tenker at det meste med fordøyelsen har noe med magen og tarmene å gjøre, men leveren er minst like viktig. For det er den som står for å fremme fordøyelsessafter som bryter ned maten.

Man kan si at leveren er en sorteringssentral, som tar seg av alt fra nedbryting av avfallsstoffer til filtrering av blodet. Men for oss som elsker jule- og nyttårsmat, er leverens galleproduksjon nok det mest interessante.

Gallen, er betegnelsen på den fordøyelsessaften som sørger for at vi kan bryte ned fett i leveren, og ta det opp i tarmen. Selv om fett har et dårligt rykte, er det et viktig energigivende næringsstoff. Kroppen trenger det. Vi skal bare ikke ha for mye av mettet fett, som det bl.a. finnes i rødt kjøtt og fete sauser. Med andre ord: All den maten vi ofte spiser i jule- og nyttårsfeiringen.

5 vaner til en god fordøyelse

Ja eller nei til fet mat?

Hvis du har et sunt kosthold i hverdagen, kan du sikkert godt komme unna med å “synde” litt i juleferien. Men det er kanskje ikke uten konsekvenser. Mange merker det på magen i dagene - og noen ganger ukene - etter jul. Luft hoper seg opp, og det rumler i magen. Derfor er det verdt å støtte fordøyelsen din ved å spise mye frukt, grønnsaker og fullkornsprodukter - også i julen.

Men er det realistisk? For noen kanskje, men de fleste av oss har nok litt problemer med å holde på de gode vanene i julesesongen. Det er helt naturlig.  

Er det et problem du kan kjenne igjen? Da kan du begynne med å sette deg selv realistiske mål. Fremfor å planlegge en desember med superfoods, skal du heller gå for å spise litt mer grønnsaker hver eneste dag – og supplere kosten med den konsentrerte artisjokken i mageproduktet Macoform. Da gjør du jobben til fordøyelsen litt lettere.  

Prøv Macoform til halv pris

Macoform er bl.a. basert på ekstrakt fra planten artisjokk, som støtter leverens avgiftende funksjon. Artisjokk avhjelper oppblåsthet, flatulens og i tillegg fremmer den vekttap. Inneholder også ekstrakt av løvetann, som stimulerer fordøyelsen og bidrar til å opprettholde pH-balansen i magen.