9 enkle endringer du kan gjøre allerede i dag

Råd mot luft i magen

Mange nordmann sliter med luft i magen og oppblåsthet hver dag. Buksene strammer i livet, og det rumler høylytt i magen. Kanskje er dette noe du kjenner deg igjen i?

Dessverre opplever mange at luft i magen er ubehagelig og kan være til sjenanse. Det kan ha en negativ effekt på tilværelsen din, både privat og i profesjonell sammenheng.

Heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at mindske mængden af luft i maven. Derfor giver vi dig her nogle praktiske og simple husråd mod luft i maven.

Hvorfor får vi luft i magen?

Det kan være mange grunner til at vi får luft i magen. Det kan skyldes både en underliggende mageproblematikk og faktorer som er relatert til vår livsstil. Her er fem av de mest vanlige årsakene.

De vanligste årsakene til luft i magen

Effektiv forebyggelse av luft i magen

Uansett hva som er årsak til at du opplever luft i magen, så kan det i stor grad forebygges ved å endre noen vaner i hverdagen din.

Her er spesielt matvanene dine viktige, men også toalettvanene og aktivitetsnivået ditt har en vesentlig rolle i å opprettholde en sunn mage i balanse.

Gode matvaner mot luft i magen

Noe av det viktigste, når det kommer til å forebygge luft i magen, er å være bevisst din egen kropp og kostholdet ditt. Bare fordi du elsker en bestemt matvare, er det ikke sikkert at magen din er like glad i den samme matvaren - dessverre.

Så hvis du vil forebygge luft i magen, kan du vurdere å følge noen av de 9 rådene som kommer her:

1. Spis flere probiotiske matvarer

Det første du bør se på, hvis du vil avhjelpe luft i magen, er å spise flere probiotiske matvarer.

Probiotiske matvarer bidrar til å danne ’gode’ bakterier i tarmen. Disse bakteriene bidrar til å forbedre fordøyelsen og holder kort sagt ’tarmen i gang’. En god måte for å danne flere gode bakterier i tarmen, er ved å spise mer fiber. Fiber er nemlig mat til de gode bakteriene i tarmen din.

Andre gode probiotiske matvarer inkluderer gresk yoghurt, fermentert mat som sauerkraut og kimchi, pickles og mørk sjokolade med en høy andel kakao!

2. Spis mindre bearbeidet mat

I tillegg til å forklare hva du kan spise for å redusere luft i magen, er det også viktig å si hva du ikke bør spise. Og her er spesielt bearbeidede matvarer noe du bør være oppmerksom på.

Bearbeidede matvarer er mat som det er blitt gjort noe
med. Det kan være at matvarene er blitt hakket, snittet, bakt eller kokt. I
mange tilfeller er det da blitt tilført tilsetningsstoffer, i form
av f.eks. soya, hvete eller gluten, Det kan bidra til å gi luft i
magen. I stedet bør du spise ubehandlede grønnsaker, kjøpe ferskt kjøtt og frisk frukt.

3. Suppler kosten din med kosttilskudd, som stimulerer tarmen

Å inkludere probiotiske matvarer i kostholdet ditt samt å spise sunt, er ikke den eneste måten du kan avhjelpe luft i magen på. Du kan også supplere et variert kosthold med et plantebasert kosttilskudd, som bidrar til å fremme en god fordøyelse.

Vårt kosttilskudd Macoform, er basert på innholdsstoffer fra planten artisjokk, som kan hjelpe ved oppblåst mage som følge av luft i magen, samt fremmer produksjon av fordøyelsessafter, noe som kan hjelpe ved fordøyelsesproblemer.

I tillegg inneholder Macoform løvetann som stimulerer fordøyelsen, hjelper med å opprettholde pH-balansen i magen og bidrar til å opprettholde normal funksjon i mage/tarmkanalen.

4. Tilpass matporsjonene dine

En fjerde ting som er viktig, hvis du vil unngå problemer med magen, er å ikke overspise. Mange har en tendens til å spise litt for store porsjoner.

Men hvis magen din ikke fungerer optimalt, er det ikke en god idé å "kaste mer ved på bålet".

Det kan dog være lettere sagt enn gjort. En god måte å kontrollere matporsjonene dine på, er å kun ta til deg en gang, og e ikke altfor store porsjon. Hvis du er vant til å spise lunsj i en kantine med buffet, er det lett å bli fristet til å gå en ekstra gang, eller ta til deg litt for mye første gang.

Så forsøk å spis med måte, og nøy deg med å forsyne deg EN gang.

5. Gi deg selv tid til å nyte maten

En siste ting du skal huske på, når det kommer til matvanene dine, er å gi deg selv tid til å nyte maten din.

I dag spiser alt for mange av oss for raskt, både hjemme og på jobben, og det gjør at du får mer luft ned i tarmene. Det tvinger faktisk kroppen din til å fordøye større mengder mat på kortere tid. Ta det i stedet rolig og spis langsomt. Tygg maten godt!

På den måten øker du også metthetsfølelsen din og reduserer risikoen for å overspise.

Gode toalettvaner mot luft i magen

I tillegg til matvanene dine, spiller også toalettvanene dine en stor rolle for å motvirke luft i magen.

6. Gå på toalettet, når trangen melder seg

Det viktigste du kan gjøre når et kommer til toalettvanene dine, er faktisk å gå på toalettet når trangen melder seg.

Når du føler trang til å gå på toalettet, eller må fise, så la være med å holde det inne. Ved å holde luften inne, gjør du kun problemet verre på lang sikt, da enda mer luft hoper seg opp i tarmen.

7. Sitt riktig på toalettet

Noe annet som er viktig, når det gjelder toalettvaner, er å sitte riktig på toalettet. Sørg for å ha en lett svai i ryggen og len deg litt fremover, slik at du ikke sitter med rett rygg.

På den måten befinner tarmen din seg i en naturlig posisjon, noe som støtter tarmens naturlige bevegelser. Når du sitter riktig på toalettet, får du lettere tømt tarmen, også for luft. Du kan eventuelt ha en liten skammel foran toalettet, som du kan bruke til å lage den sittestillingen som gjør det enklere å få tømt tarmen.

Mosjon er bra mot luft i magen

En siste ting som påvirker tarmen vår, er fysisk aktivitet og mosjon.

Hvis du er plaget med luft i magen, bør du derfor ha fokus på aktivitet og mosjonsvanene dine. For de har stor innvirkning på hvordan kroppen din fungerer - spesielt når det gjelder mage-/tarmsystemet ditt.

8. Vær aktiv/mosjoner regelmessig

Du har sikkert hørt det mange ganger: Regelmessig mosjon er viktig for din allmenne sunnhet. Hva som kanskje er mindre kjent, er at det også hjelper magen din.

Selv om mosjon som sådan, ikke forhindrer luft i magen, eller endrer hvor ofte du må på toalettet, har flere undersøkelser vist at det kan lindre symptomene på luft i magen. Det skyldes at det er vanskeligere for luften å hope seg opp. I tillegg kan mosjon bidra til at kroppen slapper av, noe som har en gunstig effekt på mage-/tarmsystemet ditt.

Som en tommelfingerregel bør du være aktiv/mosjonere 30-60 minutters om dagen. Men hvis du har noe plager som gjør dette vanskelig, kan du i stedet gå en lang tur hver dag, eller sykle i stedet for å ta bilen på jobben.

9. Knipeøvelser for å holde på luften

Et siste råd er spesielt rettet til kvinner. Hvis du som kvinne har problemer med å holde på fisen, og opplever at de siver ut på de verst tenkelige tidspunkter, kan du motvirke dette ved knipeøvelser. Har du svake muskler i bekkenbunnen, kan det nemlig være vanskelig å holde fisen inne.

Med knipeøvelser får du mer kontroll over dine luften som vil ut, slik at du kan holde dem inne til du kommer et sted hvor du kan slippe dem ut. For vi skal slippe luften ut, ikke holde den inne.

Macoform

Oppblåst mage og ubehag

Macoform er bl.a. basert på ekstrakt fra planten artisjokk, som støtter leverens avgiftende funksjon. Artisjokk avhjelper oppblåsthet og luft i magen, i tillegg fremmer den vekttap i forbindelse med slankekur. Løvetann stimulerer fordøyelsen og bidrar til en sunn mage i balanse.

Enkeltkjøp
kr 499,-
Abonnement 60 tabletter/hver 2. måned Spar kr 100,- pr. levering
Fornøydgaranti
kr 199,-
Første levering - spar 50% kr 199,-
Totalt inkl. frakt kr 238,-

Etter 1. levering vil du motta 2 mnd. forbruk hver 2. mnd. for kun kr 438,- inkl. frakt (kr 219,- pr. mnd.). Avslutt abonnementet når du vil, men senest 2 uker før neste levering. Se faktura for dato. 14 dagers angrett, ved uåpnet pakke.
På lager
Bestill før kl. 14.00, så sender vi samme dag.
×
×

Wellvitas Tilfredshedsgaranti

Hos Wellvita er tilfredse kunder noget, vi kæmper for hver dag, og på dette produkt tilbyder vi tilfredshedsgaranti. Har du ikke opnået den ønskede virkning efter 3 måneders brug, så giver vi dig 75,- kr i rabat, som du frit kan bruge på et af vores andre kosttilskud.

Ønsker du at benytte garantien eller høre mere, så kontakt vores kundeservice på tlf. 82 30 30 40.

Åbningstider: Man - fre: 8.00 - 16.00